ברית מילה ע"י רופא מוהל - שאלות ותשובות

שאלות ותשובות - אספנו עבורכם את השאלות השכיחות ואת התייחסותנו.

התשובות הינן כלליות ואין לראות בתשובות המלצה רפואית. בכל שאלה ו/או ייעוץ רפואי יש להוועץ באופן פרטני ואישי אצל רופא לכל מקרה ספציפי.

  • מתי ליצור איתנו קשר?

    ככל המוקדם על מנת לקבוע מועד נח למשפחה. רוב הבריתות נערכות ביום השמיני ולכן עדיף להתקשר איתנו יום-יומיים לאחר הלידה.

  • האם כדאי לדחות את ברית המילה?

    לא. תינוקות מבטאים פחות תחושת כאב בימי חייהם הראשונים מאשר מאוחר יותר. תינוקות שנימולו במועד בוכים פחות (לאחר תפוגת השפעת האילחוש) מאשר אלו שנימולו לאחר מספר שבועות או חודשים. ברית מילה בתינוקות מעל גיל 3-4 חודשים מומלץ לבצע בחדר ניתוח ובהרדמה כללית. ככלל ככל שהתינוק בוגר יותר הוא עלול לחוש יותר בכאב ואי נוחות בתקופת ההחלמה – לפיכך דחיית מועד הברית במספר ימים אינה משמעותית מבחינה רפואית אך איננו ממליצים לדחייה ממושכת יותר.

  • האם דרוש משקל מינימום לביצוע המילה?

    אם התינוק בריא, אין בדרך כלל מניעה לבצע ברית מילה מבחינה רפואית. אם התינוק נולד במשקל נמוך משניים וחצי קג' – כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל או איתנו. לגבי פגים, מומלץ להמתין מספר ימים לאחר השחרור מבית-החולים שכן זהו המועד שהתינוק הוכרז והוכר על ידי רופאי הילודים והפגים כ"בריא" ושאינו נזקק להשגחה רפואית צמודה.

  • האם "צהבת" היא סיבה לדחיית הברית?

    צהבת ילוד היא מצב שכיח אצל תינוקות ועל פי רוב אינה סימן למחלה. צהבת זו מגיעה לשיאה בגיל 3-5 ימים וחולפת מעצמה תוך מספר ימים. צהבת פיזיולוגית זו אינה דורשת את דחיית הברית. רק במקרים חריגים הצהבת שמתפתחת היא משנית למחלה( בכבד או במערכת גוף אחרת) או שהיא מגיעה לערכים גבוהים במיוחד ואז זו סיבה לדחיית ברית המילה. 

    באם מופיעה צהבת שאלו את רופא הילדים או אותנו באם רמת הצהבת דורשת את דחיית הברית.

  • מהי משחת "אמלה" ומתי להשתמש בה?

    משחת 5% EMLA (ראשי תיבות: Eutectic Mixture of Lidocaine & Prilocaine) הינה תערובת של שתי תרופות מאלחשות הנספגות לעור לעומק של מספר מילימטרים. למשחה שימושים נוספים בהסרת נגעי עור או בטיפולים קוסמטיים ואפילו ניתן להשתמש בה לאילחוש מקום החיסון. על מנת לקבל השפעה מרבית רצוי למרוח אותה לפחות 60-90 דקות טרם הפעולה, ולכסות מעל אזור המריחה בניילון דק. 

    מריחת האמלה נועדה להקהות את הכאב מזריקת האילחוש.

    אין למרוח אמלה על פצעים פתוחים ולכן אין לה שימוש לאחר ברית המילה.

  • מהן טיפות "טראומיל"?

    TRAUMEEL זו תרופה הומיאופתית, המפחיתה בצורה משמעותית את הסיכוי לדימום, , מפחיתה כאבים ומקצרת את משך ההחלמה תוך זירוז ריפוי הפצע. .טיפול בתרופה זו מעניק לילד טיפול הוליסטי המפחית את הטראומה הגופנית והנפשית של התינוק. התרופה קיימת גם כמשחה (לכאבי גב ושרירים) וגם כטיפות אוזניים. לגבי השימוש בברית מילה הכוונה לטיפות לשתיה שיש למהול אותן בכמות קטנה של אוכל. .טיפול בתרופה זו הינה בגדר המלצה בלבד.

  • מהו האילחוש המקומי?

    האילחוש המקומי נעשה על ידי זריקה של חומר הרדמה המתבצע עם מחט עדינה לבסיס אבר המין. זריקה זו, בדומה לזריקה הניתנת לפני טיפול שיניים, אמנם כואבת מעט, אך היא מונעת את הכאב היותר משמעותי במהלך הברית. מריחת מקומית של משחת EMLA טרם הזריקה ומתן תמיסת סוכר לפיו של התינוק מסייעים להפחתת תחושת הכאב מהזריקה אך אין בהם כשלעצמן לשמש כאילחוש בלעדי בברית מילה. אילחוש בזריקה אינו חלק מטקס הברית וניתן רק על ידי מוהל שהוא גם רופא. כשהזריקה ניתנת במינון ובטכניקה נכונים – תופעות הלוואי נדירות ויתרונה ברור.

  • האם מתן זריקת ההרדמה המקומית אינה כואבת יותר מאשר הברית עצמה?

    כאמור לעיל, זריקת ההרדמה המקומית ניתנת לאחר הכנת התינוק עם אמצעי אילחוש נוספים, ושימוש במחט עדינה ביותר (המשמשת לניתוחי עיניים) כך שהיא גורמת לכאב מינימלי אם בכלל ולמשך שניות ספורות. ברית מילה ללא הרדמה כואבת הרבה יותר ולמשך פרק זמן ממושך יותר. למה דומה הדבר? לאילחוש מקומי בזריקה לפני טיפול שיניים: הזריקה מעט כואבת אך יחסית לטיפול השיניים – הכאב מהזריקה קל יחסית וזניח.

  • האם נשארת חבישה לאחר הברית ואם קיימת סכנה בחבישה?

    על פי רוב אנו משאירים חבישה רופפת סביב אזור החתך למשך יום-יומיים. הפד ספוג בחומר המעודד קרישת דם ובד"כ הדימום לכן מינימלי. רווחת היום אופנה של הימנעות מחבישה, אך אנחנו מאמינים שלחבישה יתרונות . חבישה לוחצת מידי שנעשית לא באופן מקצועי ובמטרה לעצור דמם חריג, עלולה ללחוץ חזק מידי, לגרום לנמק מקומי, לזיהום או לקושי בהשתנה ("עצירת/אצירת שתן"). החבישה נופלת מעצמה במיעוט המקרים לאחר הברית או מוסרת על ידנו ברוב המקרים במעמד הביקורת.

  • האם התינוק יבכה מאד לאחר הברית?

    לפי ניסיוננו, מעטים המקרים שבהם התינוק בוכה. רוב התינוקות עוברים את ברית המילה ללא בכי רציני ואף בשעות שלאחר מכן הם רגועים ואין בכי משמעותי. בקרב מיעוט מהתינוקות מופיעים סימני אי נוחות בשעות הראשונות לאחר הברית, חלקן נובע מכאב בעקבות תפוגת ההרדמה, או ממתן שתן או מתנאי הסביבה החריגים לתינוק. על מנת להפחית את אי הנוחות ניתן לערסל את התינוק בידיים, לנענע אותו בעדינות, לטפטף לפיו מי סוכר, להאכילו אם אכן זה זמן הארוחה, וכמובן ולפי הצורך לתת סירופ אקמול.

  • מתי יראה הפין כמו אצל הבוגרים?

    תהליך ההחלמה וריפוי הפצע נמשך בין מספר ימים למספר שבועות. בימים הראשונים קיימת נפיחות (בצקת) באזור החתך והפרשה של נסיוב בצבע זהוב. בהמשך, הנפיחות נספגת ועור הפין מכסה את הפצע. על פי רוב, לאחר כחודש ניתן לראות את התוצר המוגמר.

  • האם נשארת חבישה לאחר הברית ואם קיימת סכנה בחבישה?

    על פי רוב אנו משאירים חבישה רופפת סביב אזור החתך למשך יום-יומיים. הפד ספוג בחומר המעודד קרישת דם ובד"כ הדימום לכן מינימלי. רווחת היום אופנה של הימנעות מחבישה, אך אנחנו מאמינים שלחבישה יתרונות . חבישה לוחצת מידי שנעשית לא באופן מקצועי ובמטרה לעצור דמם חריג, עלולה ללחוץ חזק מידי, לגרום לנמק מקומי, לזיהום או לקושי בהשתנה ("עצירת/אצירת שתן"). החבישה נופלת מעצמה במיעוט המקרים לאחר הברית או מוסרת על ידנו ברוב המקרים במעמד הביקורת.

Share by: